Kleurenblind

Een klant maakte de opmerking dat hij een tekst niet kon lezen op onze site. Hij is kleurenblind. Verrast door zijn opmerking ging ik op onderzoek uit.

Ik kwam er achter dat we een tekst hebben op de site hebben waarbij de kleur van de voor- en achtergrond dicht bij elkaar liggen. Voor het normale oog goed leesbaar maar als je kleurenblind bent niet.

Met de Developer-tools van Chrome op onderzoek gegaan en gekeken welke kleur de tekst moest worden zodat het wel leesbaar is.

Moraal van het verhaal, we gaan vaak op in de ontwerpen die wij maken, perfect voor ons oog, maar vergeten vaak dat er ook mensen zijn die geen perfecte ogen hebben. Met de huidige tools die vaak gratis beschikbaar zijn is het een kleine moeite om te controleren of tekst en kleuren voor iedereen even duidelijk zijn. En soms moet je dan je perfecte ontwerpen aanpassen naar iets minder perfect.

Uiteindelijk wil je namelijk een product die voor een grote groep mensen toegankelijk is, we sluiten immers al te vaak mensen uit.

Kom in contact Dennis staat voor je klaar

Dennis vrijstaand smallDennis de Jong - online specialist Contact met Dennis

Bel met kantoor
+31 (0) 521 - 711001

Of kom langs
Oostermeentherand 2A, Steenwijk